Γενικό Πλαίσιο Αρχών

Στρατηγικός σχεδιασμός με όραμα την ανάπτυξη του Δήμου στις ιδιαίτερα αρνητικές συγκυρίες και με κεντρική στόχευση ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό Δήμο.

Συνεργασία βασισμένη σε πολιτικές προγραμματικές αρχές απαλλαγμένη από κομματικές εξαρτήσεις, προσωπικές σχέσεις και συναλλαγές με παράλληλο άνοιγμα σε όλο το προοδευτικό φάσμα της τοπικής κοινωνίας.

Οργάνωση των πολιτών με στόχο την απόκρουση της μνημονιακής πολιτικής. Η οργάνωση αυτή πρέπει να έχει ως μοχλό την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κράτους.

Στήριξη στα άτομα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, στους άνεργους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αντίσταση κατά των επιχειρούμενων πολιτικών ιδιωτικοποίησης των κρίσιμων κοινωνικών και αναπτυξιακών τομέων που υπάρχουν στους ΟΤΑ.

Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος με γνώμονα την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση της φύσης και την αειφόρο ανάπτυξη.

Μαχητική και αποφασιστική διεκδίκηση των πόρων που οφείλει να παραχωρεί η κεντρική διοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Διεκδίκηση του 60% των πόρων που έχουν περικοπεί την τελευταία τριετία, περικοπή που οδήγησε στην οικονομική ασφυξία του δήμου.

Αύξηση των δημοτικών και δημόσιων επενδύσεων ώστε να αποτελέσουν βασικό πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης του δήμου.

Σχολιάστε